Op dit moment werkt iDEAL niet, onze excuses voor het ongemak.
menu

Kan er besmetting optreden via papier of karton?

We volgen hierin de richtlijnen van het RIVM. Zij stelt dat de kans dat mensen besmet raken via papier of karton (dus kaarten) heel erg klein is.

Het coronavirus heeft altijd een mens of dier nodig om ‘in leven te blijven’ en zich te kunnen delen. Buiten het lichaam kan het virus maar kort overleven. Dat is afhankelijk van bijvoorbeeld het soort oppervlak. Zo overleeft het virus minder goed op papier en karton. De kans dat ontvangers besmet raken via het openen en lezen van een kaart is dus heel erg klein. In het algemeen adviseert het RIVM om regelmatig handen te wassen. Dus ook na het ontvangen van een kaart. (Bron: RIVM)

Wij als Greetz doen er alles aan om die hele kleine kans op besmetting nog veel kleiner te maken. Zo worden werkplekken meerdere keren per dag grondig gereinigd en volgen collega’s die kaarten en cadeaus maken de hygiënemaatregelen van het RIVM op. Ook werken zij op 1,5 meter afstand van elkaar.  

We blijven de situatie volgen en nemen extra maatregelen als dat noodzakelijk is.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 353 van 403

Meer hulp nodig?

* Op werkdagen is onze chat geopend van 8:30 tot 20:00 uur en in het weekend van 9:30 tot 18:00 uur. We helpen je graag verder!

Veel gestelde vragen

    Kan er besmetting optreden via papier of karton?

    Meer hulp nodig?

    Op werkdagen is onze chat geopend van 8:30 tot 20:00 uur en in het weekend van 9:30 tot 18:00 uur. We helpen je graag verder!